Välkommen till Quickarkivet

På den här sidan hittar du länkar till en mängd dokument med koppling till fallet Thomas Quick. Jag publicerar det här som ett extramaterial till min bok Mannen som slutade ljuga - Berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Thomas Quick och nytt material kommer att läggas till kontinuerligt. Om du vill få veta när nytt material läggs till så rekommenderar jag dig att gilla min sida på Facebook. När det hände något går jag ut med info den vägen.

 

Innehåll:

Quickarkivet: Dokument från resningsprocessen

Här hittar du resningsansökningar, förklaringar, hovrätternas beslut samt nedläggningsbesluten och en del andra beslut från resningsprocessen.

 

Quickarkivet: Dokument rörande Göran Lambertz

Göran Lambertz omtalade mejlväxling med männen bakom Quickskandalen, plus en rejäl laddning dokument om Veija Borg-affären och en del annat smått (inklusive avslöjande dokument om Lambertz favorithund Zampo!)

 

Quickarkivet: Dokument rörande Sven Å Christianson

På psykologen Sven Å Christiansons egen sida i Quickarkivet hittar du bland annat vallningsinstruktionen som han skrev inför jakten på likgömmor i Norge 1997 och en komplett dokumentation av hans försök att få Granskningsnämnden att fälla SVT för dokumentären Kvinnan bakom Quick.

 

Quickarkivet: Dokument från förundersökningarna runt Sture Bergwall

Det finns ca 100 förhörsutskrifter och promemorior om förhör i Quickutredningarna. Här hittar du en del av materialet.

 

Quickarkivet: Reserachdokument

Här finns dokument som skapades under arbetet med Mannen som slutade ljuga.