Ny bok på gång

den . Publicerad i Blogg

Omslaget till HemlighetenI höst kommer det en ny bok som jag skrivit tillsammans med psykologen Egil Linge. Den heter HEMLIGHETEN - Från ögonkast till varaktig relation och ges ut av Natur & Kultur. Manus är levererat till förlaget och boken kommer att släppas i samband med bokmässan i september. (Klicka på omslaget för att förstora)

I Hemligheten förklarar jag och Egil vad det beror på att så många av oss moderna människor ofrivilligt lever som singlar, eller låter korta relationer avlösa varandra trots att vi egentligen längtar efter varaktig närhet.

Vi går till botten med frågan genom att berätta om anknytningsteorin, en psykologisk teori som fått enormt genomslag i forskarvärlden och som på ett fascinerande sätt förklarar vad det beror på att så många av oss moderna människor lever som singlar trots att vi egentligen vill vara tillsammans med någon.
Andra halvan av boken innehåller konkreta råd om vad den som tröttnat på singellivet kan göra för att i grunden förändra sin situation. Det handlar om ett antal terapeutiska verktyg som Egil Linge utvecklat under 30 års arbete med klienter.

Egil Linge är psykolog och psykoterapeut och en av pionjärerna inom den kognitiva terapin i Sverige

Boken har en egen grupp på Facebook. Gå med du också.