TV-intervju om min nya bok

den . Publicerad i Blogg

Den mörka hemligheten (omslag)Nu finns Birger Schlaugs halvtimmesintervju med mig om boken Den mörka hemligheten upplagd på nätet.
I boken förklarar jag tillsammans med psykologen och psykotrapeuten Egil Linge vad som sker när en människa behandlas kärlekslös som liten eller under uppväxten. Boken bygger dels på modern anknytnings- och traumaforskning, dels på en lång rad autentiska berättelser om människor som fått hjälp hos Egil.

Vi har skrivit boken för alla er vars föräldrar inte riktigt klarade av att ge den trygghet som alla barn behöver få som små. Kanske var någon av föräldrarna missbrukare, kanske förekom självmord eller självmordshot, kanske var någon psykiskt sjuk, våldsam, eller fysiskt eller känslomässigt frånvarande. Kanske hände det skrämmande saker senare under uppväxten. Oavsett vilket så blir resultatet lätt att vuxenlivet starkt färgas av de svåra upplevelserna av rädsla och vanmakt. I boken förklarar vi både varför och på vilket sätt detta sker, och vad man kan göra om de känslomässiga skadorna hindrar en från att leva det liv man önskar sig.
Vi riktar oss också till alla som bättre vill förstå en partner, en vän eller en arbetskamrat som har mörka hemligheter i sin barndom.
Slutligen skriver vi för alla som läst någon av de många barndomsskildringar som nu dyker upp i bokform. Den mörka hemligheten är rena guldgruvan för dig som djupare vill förstå det som Felicia Feldt, Leif GW Persson, Patrik Sjöberg och många andra berättar om sin uppväxt.
Här är intervjun:

http://urplay.se/167413