Författaren till Jämlikhetsanden (The Spirit Level) kommer till Stockholm i helgen!

den . Publicerad i Blogg

I dagarna kom Jämlikhetsanden (engelsk originaltitel The Spirit Level) ut på svenska och jag är rätt säker på att det är 2010 års viktigaste bok trots att det bara hunnit bli februari.
Om du är i Stockholm på fredag och lördag har du två chanser att träffa en av bokens författare, epidemiologen Richard Wilkinson.

  • fredag (5/2) kl 17-17.30 samtalar jag en stund med honom på Söderbokhandeln (Götgatan 37, nära Medborgarplatsen). Fri entré.
  • lördag (6/2) medverkar Richard Wilkinson i ett stort seminarium i ABF-huset kl 13-16. Wilkinson börjar med att föreläsa i en och en halv timme och sedan blir det paneldiskussion. Förutom jag sälv medverkar Lena Sommestad (historiker och tidigare s-politiker), Walter Korpi (professor i socialpolitik) och Irene Wennemo (arbetsmarknadspolitisk chef LO och FD i sociologi). Samtalsledare är Carl Tham. Entré 50 kronor, läs mer på ABF:s hemsida.
Läsa mer om den makalöst intressanta boken Jämlikhetsanden i min artikel Sjuka klyftor från Aftonbladets kultursida i förra veckan.