Nya hemsidan invigd!

den . Publicerad i Blogg

Jag tillhör dem som var tidigt ute på nätet. Jag lyckades faktiskt knåpa ihop min första hemsida redan 1994 vilket ledde till att jag 1996 skrev en populär bok om hur man gör hemsidor.
Efter denna rivstart har jag dock varit betydligt långsammare när det gäller att utveckla sidan. I en tid då de flesta använder snitsiga databaslösningtar på sina sidor och var och varannan människa bloggar så har jag tröskat på med min gamla statiska sida. Fram till nu!
För nu är min sprillans nya och synnerligen dynamiska hemsida öppnad. I samband med renoveringen har jag fyllt på textarkivet med en rad artiklar som aldrig tidigare lagts upp på nätet. Välkommen in och botanisera.
En del texter bli aktuella om och om igen. En sådan är mitt reportage från 1999 om hur Sverige i tjugo år letade efter ubåtar som inte fanns.
Idag (2008-05-20) avslöjar Dagens Nyheter att ett ljud som spelades in under den vilda ubåtsjakten 1982 óch som i alla år påståtts bevisa att ubåtskränkningarna var verkliga, troligen kom från en båt som DN själ hyrt för att bevaka ubåtsjakten ifrån. DN låter oss till och med lyssna på det länge hemligstämplade ljudet från icke-ubåten.
Medierna spelade så att säga en mer konkret roll i skapandet av myten om ubåtskränkningarna än de flesta av oss anat.
Eftersom ubåtsfrågan åter blivit aktuell passar jag på att återpublicera den tragikomisk historen om hur Sveriges i nästan 20 år krigade mot ryska ubåtar som inte fanns. Det är berättelsen om hur militär och medier depsperat slagits för att inte sanningen ska komma fram eftersom det hade varit förödande för deras trovärdighet. Men det är också historien om modiga sanningssägare som blev utskrattade när det begav sig, men som historien nu ger rätt. Artikeln publicerades ursprungligen i ETC 1999 och har inte tidigare funnits upplagd på nätet.

Mycket nöje och på återhörande

Dan Josefsson